Stäng fönstret!

Bushido Open 2008, 10 maj i Helsingborg

Bushido 2008
Fr.v. Gabriel och Ludwig Ingemansson

I helgen 10-11maj var bröderna Ludwig och Gabriel Ingemansson nere i Helsingborg för att delta i en av Sveriges största karatetävlingar nämligen Bushido Open. Nästan lika många danska som svenska deltagare fanns på plats för att slåss om medaljerna.

Ludwig Ingemansson började med att ta silver i klassen Kata pojkar -10 år. Han vann sina tre första matcher, men i en tuff final fick han tyvärr se sig besegrad av en dansk kille, Jonas Andersson med siffrorna 1-2. Nästa klass för Ludwig var Kumite (fighting) pojkar 10 år.Här fanns det ingen som kunde rubba Eskilstunakillen, som efter flera matchsegrar även vann finalen. Detta mot samma danska motståndare som han tidigare mött i katafinalen. Därmed var guldet bärgat.

Efter lång väntan framåt kvällen var det så storebror Gabriel Ingemanssons tur i klassen Kata pojkar -14 år. Efter flera segrar förlorade han till sist i semifinalen med siffrorna 1-2 mot dansken Christopher Rohde som även blev den slutliga segraren. Detta resulterade i att Gabriel fick med sig bronset hem i denna klass. I klassen Kumite pojkar -14 år vann Gabriel överlägset sina två första matcher, men sedan förlorade han med minsta möjliga marginal mot Filip Knutsson från Katrineholm. Efter matchtidens slut stod det 5-5. Vid domslut fick motståndaren en dommarröst mer och utslaget blev därmed 3-2. Det blev till att hamna först utanför prispallen.

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb