Eskilstuna Karateklubb

Lion Cup 2016

Stäng fönstret!

Lion Cup, 10/9 Luxemburg

Säsongens första tävling för landslaget - Lion Cup i Luxemburg - samlade 931 deltagare från 23 länder. En stor svensk trupp med 33 aktiva fick chansen att visa formen på mattan vilket ledde till flertal medaljer och fina svenska placeringar, bl.a två svenska guld i kata. Detta var den näst sista kvaltävlingen till senior VM i oktober. Matcher vunna och medaljer var därför extra viktigt för att ta en plats till VM.

Ludwig Ingemansson (-84 kg) och Daniel Barkelind (-60 kg) representerade Eskilstuna Karateklubb och gjorde bra ifrån sig. De deltog i både seniorklass och U21-klass.

Ludwig, som var tillbaka efter en knäskada som gjort att han har varit borta från tävlande i ett helt år, lyckades ta en silvermedalj i U21 -84 kg efter vinster mot en holländare, en fransos och en dansk innan det blev förlust mot Michel Corbalan, från Danmark i finalen. Två vinster i seniorklassen gav en 5:e plats.

Daniel vann sin första match i U21, men förlorade den andra och fick ingen chans till återkval.

Ludwig på väg mot silver U21 -84 kg
Ludwig på väg mot silver U21 -84 kg. Foto: Christer Hagman

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb