Svenska mästerskapen 2017

Stäng fönstret!

Svenska mästerskapen 2017, 18-19 mars i Kristianstad Arena

Ludde, Danne, Kevin och Frame med sina fyra guld, sitt silver och brons

Eskilstuna Karateklubb skickade Daniel Barkelind (senior/U21), Frame Nilsson (15 år), Ludwig Ingemansson (senior/U21, Pentti Holm (senior) och Kevin Lieu (16 år) till denna tävling. Hela FYRA guld, ett silver och ett brons blev utdelningen vid detta svenska mästerskap.

Ludwig tog guld i kumite (fighting) -84 kg för både U21 och seniorer efter många hårda matcher och gjorde en allt igenom övertygande insats vid sitt första SM som senior. Danne tog guld i kumite -60 kg för U21 och silver för seniorer vid sitt första SM som senior. Frame tog guld i kumite för kadetter (15-14 år) - 47 kg. Kevin fick brons i kumite för juniorer (16-17 år) + 76 kg.

Ludwig började med U21 och tog sig ann Omar Kanbour (Västerås) 3-2, Mohammad Noori (Karategymnasiet) 8-1 innan han ställdes mot Nikola Stanojevic (Solna Fudokan) i finalen. En final som han vann med 6-1.
Därefter blev det seniorklassen för honom och även där började han mot Omar Kanbour och vann nu med 8-1. Sen fick han möta Nikola Stanojevic igen och vann den här gången med 2-0. Därefter blev det Sadik Sadik (Karateklubb Elit) och en jämn match som slutade med 3-3 och som Ludde vann då han tagit första poäng. Till slut fick Ludde möta Zhir Karem (Minakami KD) i en final som slutade 6-0.

Danne fick börja i seniorklassen mot Reza Seyed Husseni (Frölunda) och fick inte riktigt till det, men vann på domarröster efter 0-0 i full tid. I finalen mötte Danne Farid Ahmadi (GAK Enighet) i en ny avvaktande match som slutade poänglöst. Den här gången han inte med sig domarna utan förlorade på domslut.
I U21-klassens final fick Danne ingen motståndare då Farid skadat sig och inte kunde ställa upp.

Frame fick börja mot Laura Åkesson (Tibble) och vann tryggt med 5-2 efter en mycket bra match, han en svacka i mitten och avsluta matchen på ett bra sätt. Finalen gick sedan mot Sarah Elwanni (Enighet) i en match som hon dominerade totalt och vann med 7-0.

Kevin fick en tuff start mot regerande svenske mästaren David Engman (Sundsvall) och förlorade matchen med 2-4.Han var rejält besviken och fick sin revansch genom återkval och en bronsmatch mot Leonard Berglund (Botkyrka), som han vann med 7-0.

Pentti gjorde sitt 30:e och sista SM. Han fick möta den blivande vinnaren Anshan Khosravi (Frölunda) i sin första match och förlorade ned 0-5. I sin återkvalsmatch mot Mehdi Nourie (Göteborgs Karateakademi) förlorade Pentti med 0-2 och var därmed ute ur tävlingen, men är ensam i Sverige om 30 SM-tävlingar i sin karriär.

Om Eskilstuna Karateklubb | Site Map | Kontakta oss | ©2006 Eskilstuna Karateklubb